Hybrid View Of SRLKJln49

Hybrid View Of SRLKJln49

SCHOOL LOGO

SCHOOL LOGO

VISION

"The School with Successfulness and Cheerfulness"

MISSION

"Be committed to establish quality education academically, physically and spiritually for individual pupils till they reach an optimum level"

OUR SCHOOL'S SONG

Photobucket

TEACHER'S DAY THEME 2010

Tuesday, 7 September 2010

Majlis Khatam Al-Quran bagi Guru-Guru SRLKJln49 & SULKJln49 serta Penyampaian Derma Anak-Anak Yatim dan Murid Kurang Berkemampuan


2 September 2010 - Guru-guru Sekolah Rendah dan guru-guru Sekolah Ugama Lambak Kanan Jalan 49 telah mengadakan Majlis Khatam Al-Quran serta Penyampaian Derma kepada anak-anak yatim dan murid-murid yang kurang berkemampuan.

Tetamu kehormat pada majlis tersebut ialah Awang Mohammad bin Awang Tahir, Ketua Kampong Perpindahan Lambak Kanan, Kawasan 1. Majlis dimulakan dengan bacaan Surah Al-Fatihah yang diketuai oleh tetamu kehormat dan diikuti dengan bacaan Surah Ad-Duha hingga Surah Al-Masad oleh guru-guru yang diraikan.

Takhtim telah dibacakan oleh murid-murid perempuan dan doanya dibaca oleh Ustaz Pg Noor Aliman bin Pg Hj Metassan.  Manakala doa tahlil dibaca oleh Ustaz Suhaili bin Hj Jelihi.

Majlis diteruskan dengan penyampaian derma anak-anak yatim dan murid-murid yang kurang berkemampuan. Selepas itu majlis diserikan dengan dikir daripada murid-murid sekolah ugama dan acara menabur bunga rampai oleh tetamu kehormat serta jemputan.Majlis diakhiri dengan penyampaian cenderahati kepada tetamu kehormat dan seterusnya bacaan doa selamat.

No comments:

Post a Comment